20 apr. 2016

Compania germană Wirecard a achiziţionat Provus Group

Provus Group (Provus Service Provider, Romcard and Supercard Solutions & Services) a fost achizitionat de către Wirecard AG,  unul dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de plăţi electronice.

Compania Wirecard a fost fondată în 1999 în Bavaria, lângă Munchen. Organizaţia oferă servicii financiare globale şi tehnologii conexe de ultimă oră. Soluţiile create de companie acoperă zona de procesare plăţi pentru toate canalele de vânzare- online, mobil sau POS.

În 2014, compania avea 1 750 angajaţi, un profit EBITDA de 173 milioane euro şi un venit de 601 milioane euro.

Încă de la înfiinţare,  Wirecard s-a dovedit a fi unul dintre cei mai importanți furnizori globali de outsourcing şi soluţii de tip white label, pentru operațiuni de plată electronică .

Roland Toch, MD Wirecard CEE: „Această achiziţie va permite extinderea Wirecard şi pe piaţa din Europa de Est. Acest model de business completează ieşirea noastră globală pe piaţa de plăţi precum şi licenţa europeană pentru servicii de acceptare şi emitere.”

În urma tranzacţiei, Wirecard estimează un profit operaţional EBITDA de 4 milioane EUR în 2016 şi costuri aproximative de 500,000 EUR pentru integrarea activităţii.

Structura managementului actual al Provus Group rămâne neschimbată.

[top]