Companie

Companie

Înfiinţată în 1994, Romcard este lider în furnizarea serviciilor privind tranzacţiile cu carduri bancare, din România.

ISTORIC

În 1994, după ce au devenit membri VISA INTERNATIONAL, cele mai importante cinci bănci din România- Banca Comercială Română (BCR), Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX, BRD, Banca Agricolă şi Banca „Ion Ţiriac”- au fondat societatea comercială pe acţiuni ROMCARD SA, având ca obiect de activitate procesarea tranzacţiilor cu carduri bancare.

Băncile fondatoare au creat ROMCARD ca o companie capabilă să ofere oricăror bănci interesate o gamă completă de servicii pentru prelucrarea tranzacţiilor cu carduri bancare.

Astăzi, centrul de procesare ROMCARD, cu mai mult de 20 de ani de experienţă în domeniul procesărilor bancare, operează în continuare într-un sistem realizat în conformitate cu standardele internaţionale, bazat pe certificatele primite de la organizaţiile internaţionale MasterCard, VISA, American Express, JCB, Diners Club.

Bazându-se pe o experienţă extensivă şi unică în România în furnizarea de servicii pentru tranzacţii cu carduri bancare, la cerere, ROMCARD îşi poate extinde serviciile în toate direcţiile specifice activităţilor bancare cu carduri.

Acţionari

În 2016, Provus Group (Provus Service Provider , Romcard si Supercard Solutions & Services ) a fost achiziționată de către Wirecard AG , unul dintre cei mai mari jucatori la nivel global pe piața de plăți electronice . Wirecard AG oferă servicii financiare globale și tehnologii de ultimă oră aferente. Soluțiile companiei acoperă procesarea plăților pentru zona de retail, pentru toate canalele de vânzări, fie online, mobil sau prin POS. Începând din data de 22 iunie 2017, Provus Service Provider a devenit Wirecard Romania.