Companie

Companie

Înfiinţată în 1994, Romcard este lider în furnizarea serviciilor privind tranzacţiile cu carduri bancare, din România.

ISTORIC

În 1994, după ce au devenit membri VISA INTERNATIONAL, cele mai importante cinci bănci din România- Banca Comercială Română (BCR), Banca Română de Comerţ Exterior BANCOREX, BRD, Banca Agricolă şi Banca „Ion Ţiriac”- au fondat societatea comercială pe acţiuni ROMCARD SA, având ca obiect de activitate procesarea tranzacţiilor cu carduri bancare.

Băncile fondatoare au creat ROMCARD ca o companie capabilă să ofere oricăror bănci interesate o gamă completă de servicii pentru prelucrarea tranzacţiilor cu carduri bancare.

Astăzi, centrul de procesare ROMCARD, cu mai mult de 20 de ani de experienţă în domeniul procesărilor bancare, operează în continuare într-un sistem realizat în conformitate cu standardele internaţionale, bazat pe certificatele primite de la organizaţiile internaţionale MasterCard, VISA, American Express, Diners Club International.

Bazându-se pe o experienţă extensivă şi unică în România în furnizarea de servicii pentru tranzacţii cu carduri bancare, la cerere, ROMCARD îşi poate extinde serviciile în toate direcţiile specifice activităţilor bancare cu carduri.

Acţionari

În septembrie 2020 Romcard a fost achiziționată de către SIBS, un furnizor integral de servicii de plată, cu o poziție de lider în Portugalia și o amprentă semnificativă în țări dezvoltate din Europa, Asia și Africa. Compania oferă un spectru larg de soluții digitale și e-commerce, de gestionare a rețelelor ATM și POS, producţie și personalizare carduri, servicii antifraudă și servicii de securitate cibernetică.

Fondată în 1983, SIBS oferă servicii financiare, moderne, fiabile și sigure, în special în zona plăților, către peste 300 de milioane de utilizatori din diferite zone geografice, procesând anual peste 4 miliarde de tranzacții. Pe lângă faptul că este un procesor major de plăți în Europa, SIBS este un punct de referință în externalizarea proceselor de afaceri și lider iberic în producția și personalizarea cardurilor.

Aflați mai multe despre SIBS pe https://www.sibs.com/en/